webdesign

Grafisch ontwerp

Webdesign begint bij het grafisch ontwerp. Dit is het eerste wat gebruikers zien en daarom het belangrijkste onderdeel bij webdesign. Het is misschien een cliché, maar de eerste indruk zegt alles.

Hoe eenvoudiger, hoe beter!

Tegenwoordig wordt er online door de bezoeker eerst visueel gescand voordat er überhaupt verder wordt gezocht. Uit studies blijkt dat 75% van de mensen vrijwel geen teksten meer leest maar visueel getriggerd moet worden voordat ze zich pas gaan verdiepen.

Met een goed design stuur je de bezoekers naar de onderdelen waar jij ze wilt hebben. Dus houd het simpel, structureer je content en gebruik niet teveel poespas!

Met deze visie kijkt Studiovs naar de ontwikkeling bij websites.

webdesign-1

Wij denken mobiel

Tegenwoordig is een mobiel niet meer weg te denken uit de maatschappij. In 2013 gebruikte 72 procent van de Nederlanders zijn of haar mobiel om te internetten. Eigenlijk kun je het niet eens meer een trend noemen, het dient als basis gebruikt te worden in de internet wereld.

Mobiele website

Mobiele websites of software werkt in principe hetzelfde als gewone websites of software, echter is niet alles op mobiel even toegankelijk. Sommige elementen zullen óf wegvallen óf ingekort worden. Dit heeft echter een belangrijke reden; mensen kijken vaak snel even via hun mobiel en scannen op bepaalde elementen.

Studiovs maakt websites of software mobiel toegankelijk. Dit betekent dat er geen onnodige kosten bijkomen voor het speciaal laten ontwikkelen van apps voor de website. Mocht je toch een losse app nodig hebben dan is dit natuurlijk altijd ook mogelijk.

webdesign-2

Uw software in de cloud!

Klanten zitten niet meer te wachten op een download en installatie van het zoveelste softwarepakket. Tegenwoordig bouw je de software voor online gebruik. Alles vindt plaats in de zogenaamde "Cloud". Gebruikers krijgen slechts een login en wachtwoord opgestuurd waarmee je gelijk aan de slag kan.

Gebruiksvriendelijke software voor al uw klanten

Het mooie van online software is dat het op vrijwel elk apparaat met een internetverbinding toegankelijk is. Studiovs ontwerpt software zodanig dat het op elk apparaat werkt zoals de gebruiker verwacht. Wij denken, voordat we beginnen en tijdens het ontwikkelen, na over hoe het op andere apparaten eruit komt te zien en moet werken.

webdesign-3

Klaar voor de toekomst

Wij kijken altijd naar de nieuwste trends en technieken op het gebied van webdesign en passen dit toe waar we kunnen.

Fullscreen websites

Vroeger was het simpel; men had één computer met één beeldscherm waarbij een website werd ontworpen die goed zichtbaar was. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van tablets, mobiele telefoons en verschillende formaten beeldschermen. Om gebruikers de beste ervaring te geven ontwerpen wij fullscreen. Het maakt dan niet meer uit wat voor formaat scherm je hebt.

Wij ondersteunen elke browser

Er zijn allerlei verschillende browsers die allemaal hun eigen manier hebben van het weergeven van informatie. Bij Studiovs werkt de website of software altijd naar behoren in de meest gebruikte browsers zoals Chrome, Safari, Firefox, Opera, Internet Explorer 9 en hoger. Hiermee ondersteunen we 99,7% van de meest gebruikte browsers ter wereld.

webdesign-4