user interface design

Zet de gebruiker voorop!

Voordat wij beginnen met ontwerpen kijken we eerst naar het volgende: hoe kan de website / software het beste ingedeeld worden voor de doelgroep? Bij een goed user interface design is er maar één doel belangrijk: de gebruiker staat voorop. Alles staat of valt bij het wel of niet bereiken van je eindgebruiker.

Interactie ontwerp

Voor een goed user interface design kan er het beste gestart worden met het maken van een interactiemodel (wireframing). Dit is een klikmodel waarin je een voorbeeld ziet hoe de website gaat werken. Deze fase heeft twee voordelen:

  • Voordat er iets gebouwd is, kan je zien hoe de website gaat werken. Hierdoor heb je alvast een beeld van wat je kan verwachten zodra de website opgeleverd is en kan je tijdig ingrijpen als er veranderingen nodig zijn.
  • De programmeur en de vormgever kunnen gelijktijdig aan de slag zodra het klikmodel is goedgekeurd. Dit reduceert de doorlooptijd met minimaal een aantal weken.
userinterface-1

Wij verhogen de user experience

Hoe prettiger de website of software voor de bezoeker aanvoelt, des te vaker hij of zij terug zal komen. Dit zorgt weer voor een hoger rendement. Er zijn vele manieren om de user experience omhoog te halen, waaronder AB testing.

AB testing

Wel of niet een bepaalde knop bovenaan? Wel of geen zoekbalk? Weet je even niet welke keuze het beste is, ga dan voor AB testing. Bij AB testing laten we de ene helft van de bezoekers wél een zoekbalk zien en de andere helft niet. Op basis van de statistieken die we hierbij uitlezen, kunnen we zien wat de toegevoegde waarde kan zijn van de verandering en of de conversie hierdoor toe- of afneemt.

userinterface-2

Usability

Usability is het gebruiksvriendelijk maken van een website of software. Bezoekers moeten snel kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Daarnaast moet het ook aansluiten op hun vragen en behoeften. Studiovs richt zich vanaf de start van het project op de usability. Dit kan een hoop kosten besparen.

Usability testen

Bij het testen van de usability gaan er een aantal usability experts tegelijkertijd door de website of software heen om alle aspecten te testen en te beoordelen. We testen in verschillende browsers op zowel Windows als Mac OS computers. Dit levert uiteindelijk een rapport op waar alle bevindingen in staan, opgedeeld in prioriteit qua usability. Op deze manier kan je stapsgewijs de usability aanpakken.

userinterface-3